EVENIMENTE EDUCATIVE

 • Workshop “Terapia A.B.A. si Kinetoterapia, aplicate in recuperarea copiilor cu autism”
   
  Vino sa te familiarizezi cu teoria si practica de baza a metodei terapeutice A.B.A., precum si cu principiile acesteia, si cu modalitati de introducere a kinetoterapiei in programul de recuperare a copiilor cu autism, rolul acesteia si cateva modele de exercitii.
  Vei avea acces la materiale teoretice si la studii de caz (video).
   
  Workshopul va fi tinut intr-o maniera interactiva, cu exemplificari practice si cu un continut ridicat de informatie aplicabila in cazurile concrete cu care se confrunta specialistii.

  Durata Workshop-ului: 1 zi (interval orar 10:00-17:30), in doua sesiuni: prima destinata metodei A.B.A. – sustinuta de Andreea Moldovan Grunfeld, in curs de acreditat BCBA si a doua a destinata Kinetoterapiei sustinut de Bogdan Goga.
  Data si locatie: 24 noiembrie, str.Mihai Eminescu , nr 42, sector 1, Bucuresti
  Numar maxim de participanti: 20.
  Costul Workshop-ului este de 25 de euro
  Workshop-ul se adresează : specialistilor ( psihologi, psihopedagogi, logopezi), studentilor la psihologie sau psihopedagogie speciala, parintilor si kinetoterapeutilor.
  Pentru inscriere este necesar sa trimiteti un mail pe adresa nicoleta.burlacu_terapeut@yahoo.com sau asociatia.ipp@gmail.com .
  Nu se ofera credite din partea colegiului psihologilor din Romania.
  Se ofera diploma de participare.
  Mai multe detalii: 0741050473 sau 0374020663
  _________________________________________________________
   
  Workshop – Esenţialul în intervenţii psihologice de grup.
   
  Asociaţia Psihologilor Atestaţi din România vă invită în 16-17 noiembrie 2012 la workshopul – Esenţialul în intervenţii psihologice de grup susţinut de Richard C. Page, Ph D, Profesor emerit la Universitatea din Georgia, Athens, USA şi practician cu experienţă de peste 30 de ani în lucrul cu grupuri nestructurate.
  “Grupul nestructurat este o activitate umană în care indivizii se întâlnesc cu intenţia de a împărtăşi resursele lor pentru creştere mutuală şi vindecare fără impunerea de către un lider sau alt membru al grupului a unei structuri preconcepute despre proces, dinamică şi rezultate”.
  Grupul de terapie nestructurat poate oferi oportunităţi de analiză a motivelor,credinţelor şi aşteptărilor pe care le aduc membrii grupului.
  Obiectivele principale al workshopului:
  · de a oferi o imagine teoretică de ansamblu asupra lucrului în grupul nestructurat de terapie, a modului în care procesele psihodinamice şi procesele ‘aici şi acum’ sunt interconectate;
  · de a oferi la nivel experiential atât o perspectivă asupra grupului de terapie, cât şi asupra modalităţilor în care oamenii formează grupuri şi acţionează prin şi în aceste grupuri; de a facilita intelegerea emoţiilor umane de bază şi a alegerilor implicate în crearea şi utilizarea unor realităţi colective;
  · de a înţelege cum un grup de terapie nestructurat devine structurat prin alegerile modurilor de comunicare ale participanţilor, orientarea atenţiei către diferite teme şi orientare către anumite roluri în relaţii;
  · de a investiga dinamica de grup în termenii dragostei, puterii şi dreptaţii. Aceste aspecte cheie ale relaţiilor se regăsesc în diverse culturi şi echilibrul între ele contribuie la crearea climatului terapeutic.
  Workshopul cuprinde atât elemente didactice cât şi experienţiale şi se adresează psihologilor, psihoterapeuţilor, psihiatrilor, trainerilor, coach-ilor, dar şi altor persoane interesate de lucrul cu grupurile: specialişti si coordonatori de proiecte din domeniul sănătăţii, asistenţei sociale, educaţiei, resurse umane, ONG-uri.
  Workshop-ul va avea loc în Bucureşti, la Centrul Chemarea Sufletului, strada Ştefan Luchian (Pictor), nr. 13 (strada face legătura între Calea Moşilor şi str. Mântuleasa).

  __________________________________________________________________

  ATELIERE DE VALORI PENTRU PARINTI
Calendarul de desfasurare a Atelierelor de Valori pentru Parinti 2011:
Aprilie 13-14 || Mai 18-19 || Iunie 15-16 || Iulie 13-14
Inscrieri:
Pentru inscrieri sau mai multe informatii poti lua legatura cu organizatorii la una din adresele:
in2constient@gmail.com sau stefan.palarie@scoaladevalori.ro
 
Sau ne puteti contacta la numerele de telefon:
0728.750.387 – Diana Moraru / 0726.444.503 – Stefan Palarie
 
Taxa: Organizatorii Atelierelor pentru Parinti percep o taxa de participare de 150 RON. Dar puteti beneficia de un set de discount-uri:
 
Discount:
“Early bird 10% discount” Daca te inscrii cu minimum 2 saptamani inainte de curs,
beneficiezi de 10% discount.
“Couple even more 10% discount” Daca vii la atelier impreuna cu perechea ta, beneficiati amandoi de 10% discount.
 
Cele doua discount-uri pot functiona impreuna sau separat.
Important: Atelierele au loc doar daca se inscriu minim 8 persoane. De asemenea exista un maxim de 10 participanti pe sesiune.
Daca nu se inscriu 8 persoane, iti poti alege alta data + un voucher de reducere pentru un prieten sau iti poti recupera integral banii.
 
Daca te razgandesti sau nu mai poti sa participi:
a) Intre 1 Martie si 16 Martie – restituire 90% din taxa
b) Intre 17 Martie si 31 Martie – restituire 50% din taxa
c) 1 aprilie -12 aprilie – nu se mai restituie taxa
Va invitam sa-i cunoasteti pe:
 
Trainer – Stefan Palarie
• Presedinte “Scoala de Valori” • Trainer si consultant – Interact – multiplu licentiat international • 11 ani de experienta in training si facilitare cu diverse grupuri tinta (de la elevi si studenti pana la directori generali de companii multinationale) • 6 ani de activitate educationala in cadrul unor organizatii non-guvernamentale – AIESEC si JCI • Master Comunicare Manageriala si Resurse Umane
 
Trainer – Psih. Clinician Psihoterapeut Diana O. Moraru
Cabinet de Psihologie Clinica si Psihoterapie “In2constient” certificat COPSI
http://www.in2constient.ro
 
• Psiholog Clinician acreditat de COPSI• Psihoterapeut specializare Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu • Trainer acreditat CNFPA & Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse • Formare continua in Psihodrama Clasica Moreniana • Formare continua in Psihoterapie Psihanalitica de Cuplu, consiliere psihologica psihodinamica; Membru in Boardul Patronatului Medicinei Integrative.
• Experienta de lucru cu copiii/elevii (modul psiho-pedagogic) • Consultanta si suport in educatie si invatamant / Consiliere vocationala • Experienta de lucru in domeniul ONG-urilor peste 5 ani • Experienta de lucru in domeniul sanatatii mintale/psihopatologie (tulburari de atentie, tulburari de comportament, autism, dizabilitati mintale, ADHD)
Daca esti parinte de elev al oricarei clase intre clasele a V-a sau a XII-a si te incadrezi in profilul prezentat anterior, te invitam sa te inscrii la unul din atelierele programate!
__________________________________________________________________________
Clinica ASIST organizeaza grup de suport pentru parinti, membrii familiei copiilor/tinerilor cu nevoi specialeContinut: – Grupul va lucra preponderent practic si studii de caz ;

 • Cunoasterea de sine a apartinatorilor duce la cresterea calitatii vietii copiilor/tinerilor cu nevoi speciale.

Obiective :1. Oferirea unui cadru securizant pentru cunoasterea de sine

2. Impartasirea situatiilor de viata cu alte persoane duce la imbogatirea cu noi perspective, noi puncte de vedere

3. Invatarea unor noi modalitati de a face fata emotiilor ( vina, rusine, furie, teama, suparare etc)

4. Confirmarea valorii de sine

Grup tinta: Parinti,psihologi, asistenti sociali, studenti psihologie, asistenta sociala precum si tuturor persoanelor care sunt interesate sa afle mai multe despre sine si despre relationarea, comunicarea si modalitati terapeutice de lucru cu copii/tineri cu nevoi speciale.

Coordonatori:

Roxana Ciciu –  Psiholog, psihoterapeut in psihoterapie cognitiv-comportamentala;

– experienta in lucrul cu copii si tineri cu dizabilitati mintale, tulburari de comportament, autism

Corina Molău– Psiholog clinician, Master Interventii Fundamentale in Dezvoltare Personala si Psihoterapie; In formare psihoterapie cognitiv-comportamentala ;

– experienta in lucrul cu copii si tineri cu dizabilitati mintale, tulburari de comportament, autism

Supervizor Workshop

Valentina Neacsu – Psiholog , psihoterapeut principal in psihoterapie cognitiv – comportamentala si  terapii scurte si hipnoza eriksoniana , atestat  de Colegiul Psihologilor din Romania. Formator-supervizor in psihoterapie cognitiv-comportamentala si consiliere cognitiv-comportamentala, in cadrul Asociatiei de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala, atestat de Colegiul Psihologilor din Romania.

Durata de desfasurare: sesiune de lucru are o durata de 4 ore cu o frecventa de doua intalniri pe luna, ( 10 intalniri ).

Taxa: 50 Ron/ intalnire)

Grupul debuteaza in momentul in care sunt inscrisi minim 8 participanti; numarul maxim este de 12 participanti.

Locatia: Bd.Unirii nr.45, Bl.E3, Sc.2A, Ap.54, Sector 3, Bucuresti

Informatii si inscrieri: www.asistclinik.roflorentinapopisteanu@yahoo.com

Telefon: 0755.033.777

________________________________________________________________________

Dragi prieteni ai Stiintei Distractive,

Fun Science, Da Vinci Learning si Joy Club va provoaca sa raspundeti intrebarilor sezonul.
Sunteti pregatiti sa deslusiti unul din cele mai incurcate, discutate si supercautate mistere ale iernii??? Vreti sa experimentati alaturi de Profesorii Trasniti cel mai stiintifico-craciunesc program dedicat lui Mos Craciun?

…Daca ati raspuns cu DA la aceste intrebari este momentul sa solutionam impreuna

“CAZUL MOS CRACIUN”

Cand: Sambata 18 Decembrie

Unde : Joy Club – Vasile Lascar 171

Durata : 45 ‘

Cui este destinat: 11.00- 11.45-copii de 4-6 ani, 12.15-13.00 – copii de 7-9 ani, 13.30-14.15- copii de 10-12 ani

Locuri disponibile : 30/atelier

Pret : 36 lei ( pretul include o bautura racoritoare)

Dress code : “Fularul Profesorului Trasnit”- fiecare copil va trebui sa poarte un fular personalizat de ei cat mai interesant cu putinta, asa cum i-ar sta bine Profesorului Trasnit. In schimbul celui mai apreciat fular (per atelier) de catre audienta, copilul castigator va primi un kit experimental .
De asemenea vor mai fi oferite premii, articole promotionale oferite de Da Vinci Learning

Rezervari : Andreea Stoica 0722685804, Adriana Craciunescu 0723647144, email : andreeastoica@funscience.ro

Plata :se face la barul Joy Club in limita locurilor disponibile

Va asteptam sa va inscrieti !!! ATENTIE!!! Locurile sunt limitate!

Zambetele lor sunt garantia noastra!!!!!!!!!!

_______________________________________________________________________________________________________________________________
Credinţe şi psihoterapii în actualitate

Facultatea de Sociologie-Psihologie, catedra de Psihologie, vă invită să participaţi în data de 22 decembrie 2010 ora 16 30 la masa rotundă cu tema
” CREDINTE SI PSIHOTERAPII IN ACTUALITATE”
Participanţi:
Psihanalist Irena Talaban – Universitatea Catolică Franţa
Prof. univ. dr. Florin Tudose, Decanul Facultăţii de Sociologie-Psihologie
Antropolog Vintilă Mihăilescu – SNSPA
_________________________________________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________________________________________

„Dragi prieteni ai S tiintei Distractive, Fun Science si Joy Club va invita sa va inscrieti copiii la un eveniment plin de savoare si experimente care mai de care mai trasnite scoase direct din Gheata lui Mos Nicolae.

Pe langa distractia stiintifica garantata, fiecare participant va gasi in Gheata lui Mos Nicolae cate un animalut de plus Webkinz, celebrul animalut care prinde viata pe internet. In plus, Profesorii Trasniti de la Fun Science vor premia cea mai “Trasnita Gheata “la fiecare activitate cu cate un premiu National Geographic.
In  “Gheata cu experimente” vom observa “Apa care urca-n sticla”,  vom descoperi un “Vulcan activ gata sa erupa”, vom construi “O balanta pentru aer”, vom detecta “Familiile de substante” si ne vom feri de “Balonul cu reactie”
Cand: Sambata 27 Noiembrie
Unde : Joy Club – Vasile Lascar 171
Durata : 45 ‘
Cui este destinat: 11.00- 11.45-c opii de 4-6 ani, 12.15-13.00 – copii de 7-9 ani, 13.30-14.15- copii de 10-12 ani
Locuri disponibile : 30/atelier
Pret : 36 lei ( pretul include o bautura racoritoare)
Dress code : “CRAZY BOOT”- fiecare copil va trebui sa aiba cel putin o cizma trasnita. La sfarsitul fiecarui atelier, Profesorii Trasniti vor premia cea mai “Trasnita Gheata” cu un premiu National Geographic.
Rezervari : Andreea Stoica 0722685804, Adriana Craciunescu 0723647144, email : andreeastoica@funscience.ro
Plata :se face la barul Joy Club in limita locurilor disponibile Va asteptam sa va inscrieti !!! ATENTIE!!! Locurile sunt limitate! Zambetele lor sunt garantia noastra!!!!!!!!!!”

__________________________________________________________________

Salvati Copiii organizeaza dezbaterea „Consiliile Elevilor – Formalism sau forum de afirmare a dreptului la opinie si participare?” prin care marcheaza o dubla aniversare – adoptarea de catre Romania a Declaratiei ONU cu privire la Drepturile Copilului si Ziua Internaionala a Drepturilor Copiilor.

CAND: JOI 18 Noiembrie 2010 in intervalul 11:00 – 13:00

UNDE: Colegiul Sf. Sava, Str. General Berthelot, nr. 23 Bucuresti, Romania

_________________________________________________________

„Dragi prieteni ai stiintei distractive, Fun

Science si Joy

Club va invita sa va inscrieti copiii la un eveniment FABULOS plin de EXPERIMENTE stiintifice TERIFIANTE.
In cadrul labortaorului, copiii vor trebui sa descifreze mesaje de la insusi Einstein, vor face experimente cu gheata carbonica, vor vana fantome si vor umple o incapere cu ceata. De asemenea, vor avea ocazia sa intalneasca doua prietene bune ale Profesorilor Tras…niti -vrajitoare- Circe si Phaedra care au forma unor TARANTULEE!!!!!!!!!

Cand: Sambata 30 octombrie

Unde : Joy Club – Vasile Lascar 171

Durata : 45′
Cui este destinat: 11.00-11.40 – copii de 4-6 ani, 12.00-12.40 – copii de 7-9 ani, 13.00-13.40- copii de 10-12 ani

Locuri disponibile : 30/laborator

Pret : 36 lei ( pretul include o bautura racoritoare)

Dress code : Obligatoriu- copiii trebuie sa aibe la ei cel putin un accesoriu de Halloween

Rezervari : Andreea Stoica 0722685804, Adriana Craciunescu 0723647144, email : andreeastoica@funscience.ro

Plata :se face la barul Joy Club in limita locurilor disponibile

Parintii : – isi pot astepta copiii servind produse de la barul cu vanzare

Va asteptam sa va inscrieti !!! ATENTIE!!! Locurile sunt limitate!

Zambetele lor sunt garantia noastra!!!!!!!!!! „

_______________________________________________________

TEHNICI DE TERAPIE in AUTISM si SINDROMUL ASPERGER – BUCURESTI

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata organizeaza cursul „Analiza Comportamentala Aplicata in tulburarile de spectru autist”.

Cursul va fi sustinut de Anca Dumitrescu (Neagu), psihoterapeut si consultant ABA, acreditat BCBA (Board Certified Behavior Analyst).

Se pot inscrie specialisti (psihologi, psihopedagogi, terapeuti ABA, educatori etc) si parinti ai copiilor cu astfel de tulburari.

Participantii vor primii diploma de participare si suport de curs in format electronic.
Cursul va avea 2 module.

 • Modulul I  – Analiza Comportamentala Aplicata si Autismul

1. Analiza comportamentala aplicata in tulburarile de spectru autist:
• Ce este DT (Discrete Trial)?
• Principiile recompensarii;
• Promptarea si diminuarea prompturilor;
• Invatarea discriminarii;
• Modelarea si inlantuirea;
• Tehnici de modelare comportamentala;
• Evaluarea situatiei de invatare;
• Generalizare si mentinere.

2. Evaluarea abilitatilor copiilor cu tulburari de spectru autist – The Carolina Curriculum for Infants and Toddlers with Special Needs.

3. Metode de colectare a datelor.

4. Abordarea piramidala in terapia de recuperare a tulburarilor de spectru autist.
• Comunicare functionala si abilitati sociale;
• Schimbarea comportamentelor neadecvate;
• Sistemul de recompense;
• Obiective functionale.

5. Alcatuirea planului de interventie;
• Cum alegem programele de terapie?
• Prezentarea programelor terapeutice pe etape de dezvoltare.
• Analizarea programelor terapeutice in functie de abilitatile pe care dorim sa le dezvoltam:
– Dezvoltarea limbajului receptiv;
– Dezvoltarea limbajului expresiv;
– Dezvoltarea comunicarii;
– Dezvoltarea socializarii;
– Dezvoltarea abilitatilor cognitive;
– Dezvoltarea independentei si autonomiei personale

6. COMUNICARE FUNCTIONALA

7. Analiza FUNCTIONALA a comportamentelor

 • Modulul II – Sindromul Asperger si TEORIA MINTII

1. Descrierea caracteristicilor persoanelor cu Sindromul Asperger si Autism inalt functional:
• Particularitati identificate pe etape de varsta – copilul si adolescentul
• Diagnostic diferential;
• Strategii compensatorii si de adaptare la „a fi diferit”;

2. Chestionare si scale aplicate in Sindromul Asperger.

3. Principii de psihoterapie cognitiv comportamentala:
• Formele de gandire distorsionata;
• Abordarea gandurilor negative;

4. Particularitati ale tehnicilor TCC aplicate in aceste tulburari:
• Relatia psihoterapeutica;
• Pasii demersului terapeutic;
• TEORIA MINTII si conexiuni de gandire in Sindromul Asperger;
• Educatia afectiva;
• Distorsiunile cognitive;
• Dezvoltarea constientizarii de sine;
• Comunicare si relationare;
• Anxietatea;
• Management comportamental;
• Tehnici de relaxare.

5. Exercitii si jocuri de rol pentru dezvoltarea diferitelor abilitati;

4. Prezentare studii de caz.

Taxa unui modul este de 100 lei. Participantii se pot inscrie la curs urmand cele 2 module dar pot opta si pentru participarea la unul dintre module.

 • Modulul I va fi sustinut in data de 1 OCTOMBRIE (15.00 – 20.00)
 • Modulul II va fi sustinut in data de 2 OCTOMBRIE (10.00 – 15.00)

Pentru inscrieri trimiteti un mail cu datele personale (specificati modulul pentru care optati) la:
Psih. Anca Dumitrescu (Neagu)
mail: anca_neagu@asociatiatca.ro
tel: 0743 145 559
Locatie: Centrul ATCA, Bd. Dacia nr. 44

Inscrierile se pot face pana pe data de 28 septembrie.

___________________________________________________________________

“PAS IN TREI” – cursul pentru o sarcina constienta

Cursul se adreseaza femeilor insarcinate si cuplurilor care traverseaza cea mai delicata perioada din viata lor – sarcina.

Desi este o perioada frumoasa, totusi sarcina si nasterea implica profunde schimbari emotionale si fizice, care pot genera sentimente ambivalente fata de copil, fata de partenerul de viata si chiar teama de a nu face fata sarcinii.

Va invit in cea mai frumoasa calatorie – propria calatorie interioara – si va astept  la cursul despre diada mama-copil, dar care are si elemente despre triada mama – copil – tata, despre amprentele intergenerationale pe care le aducem in relatia cu cei mici si pe care ei le pot integra si transfera copiilor lor – vom afla impreuna cat de ecologic este acest transfer intre generatii.

Participand la acest atelier, veti descoperi si intelege sensul maternitatii si al paternitatii, astfel incat pe perioada sarcinii sa nu va confruntati cu emotii negative, iar nasterea copilului sa nu ramana doar la stadiul de nastere fizica, ci sa fie si o nastere psihica.

Daca pana acum accentul se punea predominant pe importanta mamei in dezvoltarea bebelusului, veti descoperi ca tatal detine un rol la fel de important, nu numai cel de sustinere de pe parcursul exercitiilor Lamaze.

Bebelusul vorbeste cu mama si cu tatal sau inca inainte de a se naste si, in cele mai multe situatii, in perioada prenatala copilul a inregistrat si integrat armonia si confortul vietii intrauterine, pentru el aceste aspecte reprezentand totalitatea vietii.

Constientizand toate aspectele despre care viitoarele mamici si viitorii tatici vor invata doar prin participarea la cursul prenatal ”Pas in trei”:

– sarcina va fi mult mai usoara

– trecerea de la teama  la siguranta, de la neliniste la certitudine se va face mult mai lin

– nasterea va fi un eveniment placut, care nu va afecta emotional nici bebelusul, nici mama

Viitoare mamici, viitori tatici, va astept cu drag la cursul prenatal ”Pas in trei” – cursul pentru o sarcina constienta!

Cand

Duminica, 3 Octombrie 2010, intre orele 11.00 – 17.00

Unde

Atelierul se va desfasura in Bucuresti, in cadrul Centrului 9 Luni

Inscrieri

www.centrul-9luni.ro, telefon: 0735.916743

– Mona Georgescu, telefon: 0722.501050

Investitia

Pretul atelierului este de 180 ron

Cine este asteptat

La acest atelier, sunt asteptate toate mamicile cu burtici :), carora starea fizica le permite sa petreaca o duminica frumoasa, alaturi de noi 🙂

Daca doriti sa veniti impreuna cu taticii, pentru acestia participarea este gratuita 🙂

Cine este trainerul:

Mona Georgescu,

Psiholog cu formare in domeniul psihanalizei copilului si adolescentului

mai multe detalii despre trainer, aici:

http://www.minunemica.ro/cine-scrie/

_____________________________________________________

CONCURS GRAFIC PENTRU TINERI

(10-16 ANI)

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să devii un artist cunoscut, iar arta ta să fie expusă în mai multe ţări din Europa? Competiţia noastră din cadrul proiectului Glocal Tour poate face posibil acest lucru. Creează o pictură sau un desen şi trimite-ne cea mai bună lucrare a ta!

Desenul câştigător va fi pictat pe camionul nostru Glocal şi va călători  timp de 16 luni prin Polonia şi România.

Expoziţia Glocal Tour are ca temă principală interdependenţa globală în lumea de azi, punând o atenţie specială pe Dezvoltarea Durabilă, Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului şi Comerţul Echitabil. Trebuie să ai aceste tematici în minte când îţi creezi propriul desen.

Concursul este organizat în România, Polonia, Italia şi Germania.

DATA LIMITĂ: 15 Octombrie, 2010

Concursul se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani.

În România lucrările vor fi trimise la adresa:
PATRIR, Institutul Român pentru Pace
Str. Ion Ghica Nr. 30
Cluj-Napoca
România

Glocal Tour este un proiect internaţional care va fi implementat pe o durată de 3 ani, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Actori Non-Statali şi Autorităţi Locale în Dezvoltare şi este realizat de Institutul Român pentru Pace (PATRIR), SWM Tineri pentru Planetă – Polonia, Verein Niedersächsischer Bilungsinitiativen e.V. (VNB) – Germania şi Volontariato Internazionale per lo Sviluppo (VIS) – Italia.

Obiectivul central al proiectului este acela de a consolida utilizarea « educaţiei de la egal la egal » ca instrument de creştere a nivelului de conştientizare a elevilor europeni şi de a crea o abordare comună a Educaţiei pentru Dezvoltare în rândul profesorilor. Aceasta va fi realizată prin transpunerea ideilor locale la nivel global, incurajându-se astfel interacţiunea între tinerii vizaţi şi educatori.

Tematicile de dezvoltare abordate vizează diferite aspecte reflectate de Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, cum ar fi: sărăcia, accesibilitatea la învăţământul primar, sănătatea mamei şi a copilului, combaterea bolilor, egalitatea de gen şi dezvoltarea durabilă. Prin urmare, agenda ODM (Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului) este privită ca o provocare comună, în special în contextul tinerilor şi al influenţei problematicilor globale în viaţa si dezvoltarea lor.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 1. Promovarea Educaţiei pentru Dezvoltare ca un element comun al identităţii noastre europene în state membre UE vechi şi noi;
 2. încurajarea educatorilor şi motivarea lor în a întreprinde acţiuni şi a contribui la obţinerea de relaţii echitabile între Nord şi Sud la nivel global, prin dezvoltarea si diseminarea de instrumente, metode şi idei pentru Educaţia pentru Dezvoltare, elaborate de înşişi profesorii implicaţi;
 3. încurajarea tinerilor în a avea un rol activ în provocările globale, motivarea lor spre fi mai încrezători, precum şi oferirea posibilităţii tinerilor să vorbească despre problemele în domeniul dezvoltării.

Principalele activităţi

 • Concursuri pentru elevi şi profesori;
 • Curs de e-learning pentru profesori cu tematici de dezvoltare, organizat de VIS din Italia;
 • întâlniri între absolventii cursului de e-Learning în Italia;
 • Glocal Tour în Polonia şi România – expozitia mobilă având un conţinut valoros de informaţii la zi cu privire la Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului;
 • Schimburi de tineri;
 • “Lecţia Globală” – excursie educaţională în Tanzania.

_______________________________________________________

RAPORT ACTIVITATE
INVESTESTE IN IDEI EDUCATIVE!

Data – 28-29 August

11- 12 Septembrie

Locatie: Parcul Lumea Copiilor, zona foisor

In perioada 28 – 29 August si 11 Septembrie, Ateliere Educative in parteneriat cu Primaria sector 4 si Craftmall.ro au organizat evenimentul „Investeste in idei educative”

Ideea evenimentului a plecat de la faptul ca relatiile defectuoase de familie, lipsa de informare, pregatire si educare in exercitarea rolului de parinte, nesiguranta socio –economica in perioada actuala din Romania, conduc la abordari neadecvate ale copilului si la greseli care pot avea repercusiuni grave asupra dezvoltarii sale psiho – sociale pe viitor: absenteism scolar, violenta fizica si verbala asupra colegilor de scoala, emotivitate excesiva, anxietate, lipsa relatiilor sociale la maturitate.

Abilitatile de comunicare, vointa, increderea, curiozitatea, dezvoltarea creativitatii, petrecerea timpului, intr-un mod sanatos si respectul de sine au fost aspectele luate in considerare in momentul initierii acestui eveniment.

Toate aceste aspecte, in viziunea noastra ar trebui cultivate la un standard ridicat in procesul educativ de catre cadrele didactice, in parteneriat cu specialisti in stiintele sociale si familia.

Activitatea a constat in organizarea de ateliere de creatie care au cuprins sesiuni de pictura, ateliere handmade din materiale reciclabile, ateliere de realizare de accesorii handmade, handcrafting.

Un numar de 20 de copii si adulti au participat la aceste ateliere, au lasat imaginatia sa se exprime si au fost impreuna pur si simplu!

Multumim primariei sectorului 4 pentru acordarea spatiului de derulare a evenimentului si Craftmall pentru sponsorizarea in materiale educationale!

______________________________________________________

CUM SA CRESTI FRATI FARA RIVALITATE!

Care-i cel mai frumos cadou pe care il poti face copiilor tai?

Pentru mine, pe langa iubirea mea si iubirea noastra, este grija ca ei sa se inteleaga intre ei. Si asta va dainui chiar mai mult decat noi, fiindca se vor avea unul pe altul si dupa ce noi nu vom mai fi…
Ce te costa? 3 ore din viata ta si multa perseverenta dupa aceea …
…Deci, …

dacă ai doi sau mai mulţi copii şi visezi ca ei să fie cei mai buni prieteni însă …

* nu ştii întotdeauna cum să le araţi că îi iubeşti la fel de mult
* nu eşti sigură cum să-i convingi că eşti dreaptă şi corectă cu ei
* te întrebi dacă ei se simt trataţi ok sau îţi vor reproşa ceva peste timp
* nu vrei să faci cumva greselile altor părinţi de care copiii lor se plâng că le-au preferat fraţi

Şi în acelaşi timp …

* ai vrea ca ei să se certe mai puţin
* ţi-ar plăcea ca ei să se înţeleagă, să se ajute şi să coopereze
* ai obosit să tot intervii între ei şi să iei apărarea unuia sau altuia
* vrei să simţi mai des acel fior de bucurie când îi vezi cum se iubesc
* visezi zile mai linştite

Hai să descoperim împreună cum putem să ne ajutăm copiii să se înţeleagă cât mai bine, chiar dacă sunt cât de poate de diferiţi!

Psih. Mihaela Zaharia – parenting trainer & coach, Mind Master

Obiective:
• Înveţi să dezamorsezi situaţiile tensionate dintre fraţi
• Ştii cum să valorifici ce are diferit fiecare copil
• Afli cum să scapi de stresul de a fi drept, egal şi corect
• Aplici un model de comunicare sănătos cu ei şi între ei
• Aplici metode adecvate nivelului de ceartă
• Ştii cum să gestionezi sentimentele lor, competiţia şi individualitatea

Ce obţii:
• Numărul certurilor dintre fraţi se reduce
• Nu mai laşi loc tensiunilor şi resentimentelor să se acumuleze
• Eşti mai calm
• Ştii când şi cum să intervii şi când nu
• Copiii se simt trataţi corect

Detalii: www.parenting.ro
Trainer: psiholog Mihaela Zaharia, mama Ioanei (6 ani) si a lui Robert (aproape 4)
Durata: 3 ore
Investitie: 100 ron (tva inclus)
Bonus: o sesiune de coaching individual

_______________________________________

Curs Analiza Comportamentala Aplicata – CONSTANTA

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata in colaborare cu Societatea Civila Profesionala de Psihologie Naidin & Butcaru organizeaza cursul „Analiza Comportamentala Aplicata in tulburarile de spectru autist”.

Cursul va fi sustinut de Anca Dumitrescu (Neagu), psihoterapeut si consultant ABA, acreditat BCBA (Board Certified Behavio Analyst).

Se pot inscrie specialisti (psihologi, psihopedagogi, terapeuti ABA, educatori etc) si parinti ai copiilor cu astfel de tulburari.

Participantii vor primii diploma de participare si suport de curs in format electronic si/sau listat.

Cursul va avea 2 module.

 • Modulul I va avea urmatoarea TEMATICA:

1. Identificarea caracteristicilor copiilor cu tulburari de spectru autist:
• Particularitatile limbajului;
• Dezvoltarea cognitiva;
• Caracteristici comportamentale;
• Tulburarile de integrare senzoriala;
• Dificultati in relationare/ socializare;

2. Evaluarea abilitatilor – The Carolina Curriculum for Infants and Toddlers with Special Needs.

3. Descrierea principiilor ANALIZEI COMPORTAMENTALE APLICATE:
• Ce este analiza comportamentala?
• Arii de aplicabilitate ale analizei comportamentale;
• Cum se formeaza comportamentul uman – principiile invatarii;
• Tehnici utilizate in analiza comportamentala;

4. Analiza comportamentala aplicata in tulburarile de spectru autist:
• Ce este DT (Discrete Trial)?
• Principiile recompensarii;
• Promptarea si diminuarea prompturilor;
• Invatarea discriminarii;
• Modelarea si inlantuirea;
• Tehnici de modelare comportamentala;
• Evaluarea situatiei de invatare;
• Generalizare si mentinere.

5. Metode de colectare a datelor.

6. Abordarea piramidala in terapia de recuperare a tulburarilor de spectru autist.
• Comunicare functionala si abilitati sociale;
• Schimbarea comportamentelor neadecvate;
• Sistemul de recompense;
• Obiective functionale.

 • Modulul II va avea urmatoarea TEMATICA:

1. Descrierea caracteristicilor persoanelor cu Sindromul Asperger si Autism inalt functional:
• Particularitati identificate pe etape de varsta – copilul si adolescentul
• Diagnostic diferential;
• Strategii compensatorii si de adaptare la „a fi diferit”;

2. Chestionare si scale aplicate in Sindromul Asperger.

3. Principii de psihoterapie cognitiv comportamentala:
• Formele de gandire distorsionata;
• Abordarea gandurilor negative;

4. Particularitati ale tehnicilor TCC aplicate in aceste tulburari:
• Relatia psihoterapeutica;
• Pasii demersului terapeutic;
• Teoria mintii;
• Educatia afectiva;
• Distorsiunile cognitive;
• Dezvoltarea constientizarii de sine;
• Comunicare si relationare;
• Anxietatea;
• Management comportamental;
• Tehnici de relaxare.

5. Exercitii si jocuri de rol pentru dezvoltarea diferitelor abilitati;

4. Prezentare studii de caz.

 • Modulul I va fi sustinut in data de 13 noiembrie 2010 (9.00 – 16.30)
 • Modulul II va fi sustinut in data de 14 noiembrie 2010 (9.00 – 16.30)

Persoana de contact pentru inscrieri – Psih. Mihaela Naidin

Email: mihaela_naidin©yahoo.com

Telefon: 0721.450.225

________________________________________________________
Ecranul Comunitar, eveniment de arta comunitara aflat la editia a doua, aduce filme, ateliere, spectacole de

jonglerie, prezentare de proiecte si… harti subiective ale Bucurestiului. Ne gasiti în parcul Tineretului, între 27 si 29 august, dela 17.00 la 22.00.

Proiectul Ecranul comunitar se desfasoara în cadrul programului de Implicare  sociala prin arta derulat de Fundatia Ratiu Romania si are ca si obiective introducerea unor probleme sociale catre membrii comunitatii, împuternicirea acestora pentru rezolvarea problemelor si crearea unui eveniment cultural si educativ destinat  în principal comunitatii sectorului 4 si in extensio bucurestenilor. Probleme sociale alese pentru editia acestui an, care ”filtreaza” filmele si continutul atelierelor, sunt Deseurile, Violenta în scoli si Varstnicii. Filmele vor fi scurt-metraje, documentare, artistice sau de animatie. Proiectia va avea loc outdoor, pe un ecran de mari dimensiuni. Artisti si educatori au fost invitati sa sustina ateliere prin care sa îi învete pe copii si adolescenti (segmentul de varsta 5 – 16 ani) sa exprime opinii si sa propuna solutii la problemele enuntate, folosind ca si instrument de exprimare  un anumit tip de arta.

Pe langa acestea, un mic targ de organizatii neguvernamentale va prezenta proiecte pe temele de implicare  sociala prin arta, educatie si activism social si urban. De asemenea spectacole de jonglerie, sustinute de copii cu situatii familiale speciale, si activitate  de creare  a unei harti subiective a orasului de catre propriii locuitori vor completa evenimentul.

Program cele trei zile

17.00 – 22.00 Bucurestiul cu legenda

17.00 – 20.00 ateliere artistice si targ

21.00 – 22.00 proiectii de film

Sambata
20.00 – 20.15 – spectacol jonglerie
Trupa 9 copii din cadrul proiectului Juggling for Social Inclusion organizat de Fundatia Ratiu Romania

Duminica
21.30 – 22.00 – spectacol jonglerie cu foc

Proiectul este sprijinit de Primaria Municipiului Bucuresti.

Proiectul este asociat festivalului Art Boulevard”, organizat de Asociatia Culturala Art Music & Film.

Parteneri

Primaria Bucuresti, Asociatia Culturala Art Music & Film, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, One Film Club Romania, Kinofest, Spunepescurt, Asociatia Oricum, Asociatia Ateliere Educative,  Asociatia Culturala Macaia, Drum cafe

Parteneri media

Modernism.ro, RomaniaPozitiva.ro,  copiisitineri.ro, desprecopii.com, calendarevenimente.ro, Promoafaceri.com, JCK
Detalii suplimentare: Oana Ionita, coordonator comunicare

oana.ionita @ fundatiaratiuromania.eu

+4 0728 98 90 85

http://www.fundatiaratiuromania.eu

____________________________________________________________________________________________________
 

Asociatia ”Ateliere Educative”, Primaria sectorului 4 si  „minunemica.ro” va invita sa investiti impreuna timp de doua ore  in idei educative menite sa prezinte alternative de petrecere a timpului in aer liber.

Existenta problemelor in familie, lipsa de informare, pregatire si educare in exercitarea rolului de parinte, nesiguranta socio – economica in perioada actuala din Romania, conduc la abordari neadecvate ale copilului si la greseli care pot avea repercusiuni grave asupra dezvoltarii sale psiho – sociale: absenteism scolar, violenta fizica si verbala asupra colegilor de scoala, emotivitate excesiva, anxietate.Abilitatile de comunicare, vointa, increderea, petrecerea timpului intr-un mod sanatos si respectul de sine ar trebui cultivate la un standard ridicat in procesul educativ de catre cadrele didactice, in parteneriat cu specialisti in stiintele sociale si familia, fapt ce-l dorim a se intampla prin aceasta activitate.Prin activitatea “ INVESTESTE IN IDEI EDUCATIVE”, venim in sprijinul copiilor si familiilor lor, prin prezentarea de alternative educative in aer liber.Pe tot parcursul activitatii, specialistii voluntari ai asociatiei “Ateliere Educative” vor fi alaturi de parinti si copii cu raspunsuri la eventuale intrebari legate de dezvoltarea psiho-socio-emotionala a copiilor lor.

Atelierele vor cuprinde sesiuni de pictura, ateliere handmade din materiale reciclabile, ateliere de realizare de accesorii handmade, face painting, scoala emotiilor ( cunoasterea emotiilor prin desen)etc.

Organizator: Ateliere Educative

Parteneri: Primaria sectorului 4 si http://www.minunemica.ro

Data eveniment : 28- 29 August 2010 si 11-12 Septembrie 2010

Locatie: in parcul „Lumea copiilor” sector 4 Bucuresti

Informatii detaliate despre activitate puteti obtine la ateliereducativ@gmail.com

_________________________________________________________________________________
 
 
“Exista un singur colt din Univers pe care stii sigur ca-l poti face mai bun
– si acela esti tu insuti.”
– Aldous Huxley –

MinuneMica.ro te invita la

“Sense – Beauty Inside”
– Summer Delights –
 
 

Este vara. Este vacanta. Este vacanta Ta.

Vrei sa ai o vara frumoasa, cu un cer senin.

Vrei sa ai o vacanta frumoasa. Vrei sa ai un suflet senin.
 
In sfarsit, ai timp pentru tine, asa cum ti-ai dorit.
Ai timp. Ti s-a dat timp. Timp sa te cunosti.
Da-ti voie sa te cunosti asa cum esti.
Da-ti voie sa fii asa cum esti.
Doar da-ti VOIE, atat este neVOIE sa faci.

Vino sa te cunosti, vino sa ne cunoastem.

“Sense – Beauty Inside”– o calatorie de vara

Destinatar: TU

Insotitor EU, impreuna cu alte suflete frumoase.

“Sense – Beauty Inside” este un proiect dedicat feminitatii, propunand doamnelor si domnisoarelor o inedita calatorie de vara – calatoria de descoperire a atributelor care definesc sufletul, mintea si spiritul.

Este o ocazie frumoasa de re-descoperire a persoanei care suntem, dincolo de conventiile sociale, profesionale sau de educatia primita.

Va propun o comunicare de la “centru” la “centru”, de la suflet la suflet, dincolo de straturile personalitatilor pe care le oferim zilnic celor din jurul nostru.

Celebrand feminitatea, vom avea, de asemenea, ocazia introspectiei si analizei gandurilor, emotiilor si sentimentelor care ne ajuta sa  inaintam prin viata – sau care ne pun frane.

Vom intelege mai bine energia frumoasa a feminitatii, vom incerca  sa accentuam fortele care ne motiveaza. Vom transforma fortele care ne tin pe loc in forte care ne ajuta sa inaintam.

Si, pentru ca tot suntem in vacanta, ne vom da timp sa intelegem ca evolutia profesionala nu o exclude  pe cea psiho-spirituala.

DE CE SA PARTICIPI?

Pentru ca …
… printre atatea probleme ale vietii de zi cu zi …

ai uitat de tine, ai uitat cine esti,
ai uitat ca existi in primul rand pentru tine…
… alegerile pe care le-ai facut pana acum nu te reprezinta asa cum ai vrea
si nu esti in armonie cu tine, dar iti doresti aceasta armonie…
… ti-ai ratacit visele printre responsabilitatile vietii de zi cu zi…
… ai vrea, dar nu ai curaj inca, sa schimbi ceva la tine si
sa te indrepti in directia dorita…
… porti cu tine un dialog launtric, dar inca amani momentul intalnirii cu tine…
…  te-ai abatut de la visele tale…
… vacanta de acum iti este data sa o folosesti intr-un mod inedit
– altul decat cel obisnuit:
sa  iti amintesti  toate aceste lucruri,
sa le intelegi la adevarata lor valoare
si
sa le dai sensul dorit de tine.
CAND?
Sambata, 21 August 2010, intre orele 10.00 – 16.00

INVESTITIA
Pretul atelierului “Cine esti TU?”  este de 90 lei
 
 

DARUL meu pentru toate participantele:

Stiu ca dupa vacanta sau concediu, urmeaza sa te intorci la serviciu … Vei intra, incet-incet, in rutina  in care ai fost inainte de vacanta. Vreau sa te ajut sa eviti aceasta rutina, oferindu-ti cadou un curs special pregatit sa te ajute sa privesti cu mai multa grija implicarea la locul de munca:
“Rezistenta intr-un mediu de lucru ostil”
– curs din seria Active Personal Re-branding –

DETALII si INSCRIERI:

telefon: 0722.501050
 

Numar de participante: 10

Participarea este asigurata NUMAI prin confirmare telefonica, pana joi, 19 August 2010.
Atelierul se desfasoara in Bucuresti, locatia urmand sa fie comunicata doar persoanelor care isi rezerva telefonic un loc, pana la data de 19 August.
Vor avea prioritate primele 10 persoane care confirma telefonic participarea.

CINE ESTE TRAINERUL?

Va insoteste in aceasta explorare:

MONA GEORGESCU
Psiholog. Trainer. Consultant resurse umane
 
Web Content Manager
al site-ului de dezvoltare personala si explorari interioare
www.minunemica.ro
– pentru a reflecta, pentru a intelege, pentru a iubi –

5 gânduri despre „EVENIMENTE EDUCATIVE

  JOC EDUCATIV – CONCURS « ateliere-educative a spus:
  noiembrie 22, 2010 la 7:35 am

  […] EVENIMENTE EDUCATIVE […]

  Crazy Boot-Gheata cu experimente | Lume Buna a spus:
  noiembrie 23, 2010 la 8:38 pm

  […] Pentru a citi articolul complet puteti merge aici. […]

  Ioana a spus:
  noiembrie 24, 2010 la 8:35 am

  super tare!

  de mai bine de un an îmi doresc să pot face şi eu aşa ceva pentru copii, la Cluj-Napoca…

  să ne scrieţi cum v-aţi distrat….

  spor!

  Cazare pensiuni a spus:
  aprilie 25, 2011 la 11:56 pm

  Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s